пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Посвідченнядовіреностей

41Посвідчення довіреностей.
Згідно ст. 64 ЦК, довіреністю визнається письмове повноваження, яке видається однією особою іншій особі для представництва перед третіми особами. Це положення ЦК має бути адекватно відображене у законодавстві про нотаріат.
Так, у статях 34, 40, 38, 58 Закону України "Про нотаріат" йдеться про те, що до повноважень нотаріусів та інших осіб, які уповноважені на вчинення нотаріальних дій, належить посвідчення довіреностей.
При вчиненні даної нотаріальної дії нотаріус має керуватися статтями 34,40,58 Закону України "Про нотаріат". Загальними правилами вчинення нотаріальних дій, Основними правилами посвідчення правочинів, Спеціальними правилами посвідчення довіреностей (гл. 4 Порядку), Правилами ведення нотаріального діловодства, Положенням про Єдиний реєстр довіреностей, а також нормами ЦК.
Представництво, яке ґрунтується на договорі, може здійснюватися за довіреністю. Нотаріуси посвідчують довіреності, складені від імені фізичної особи або юридичної особи, на ім'я однієї або кількох осіб з чітко визначеними юридичними діями, які належить учинити представникові. Довіреність та її скасування підлягають обов'язковій реєстрації в Єдиному реєстрі довіреностей, відповідно до вимог Положення про Єдиний реєстр довіреностей.
Довіреність на вчинення правочину, який відповідно до його змісту може бути вчинений лише особисто довірителем, нотаріусом не посвідчується. Довіреність на укладання договору дарування, у якій не встановлено імені обдаровуваного, є нікчемною. У тексті довіреності мають бути зазначені місце і дата її складання (підписання), прізвища, імена, по батькові (повне найменування юридичної особи), місце проживання (місцезнаходження юридичної особи) представника і особи, яку представляють, а в необхідних випадках і посаду, яку вони займають. У довіреностях на ім'я адвокатів зазначаються їх статус та членство в адвокатському об'єднанні (якщо адвокат є членом адвокатського об'єднання).
При посвідченні довіреності на ведення справи в суді нотаріус роз'яснює довірителю, що уповноважена особа (представник) вправі вчиняти від його імені усі процесуальні дії. Обмеження повноважень представника щодо вчинення конкретних процесуальних дій мають бути обумовлені в довіреності.
Доручення, видане в порядку передоручення, підлягає нотаріальному посвідченню після подання основного документа, в якому застережено право на передоручення. Доручення, видане в порядку передоручення, не може містити в собі більше прав, ніж їх передано за основним дорученням. Строк дії доручення, виданого за передорученням, не може перевищувати строку дії основного доручення, на підставі якого воно видане.
Для посвідчення нотаріусом довіреностей необхідні наступні документи:
Паспорт (з вклеєною фотокарткою по досягненні особою 25 та 45 років!!!).
Ідентифікаційний код.

 


хиты: 195
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь