пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Нотаріальнеділоводство

34. Нотаріальне діловодство
Нотаріальне діловодство регулюється Правилами ведення нотаріального діловодства, затвердженими наказом Міністерства юстиції України від 3 лютого 1994 р. № 6/5. Нотаріальне діловодство включає:
- ведення документації управлінської діяльності установ державного нотаріату;
- приймання, розгляд і реєстрацію кореспонденції;
- складання й оформлення службових документів;
- складання номенклатури і формування справ.
Ведення діловодства й архіву приватного нотаріуса може бути покладено ним на особу, яка працює в нього за трудовим договором.
Нотаріальне діловодство ведеться тією мовою, якою в цій місцевості здійснюється судочинство. Діловодство за заявами та скаргами громадян у державних нотаріальних конторах і державних нотаріальних архівах ведеться окремо від інших видів діловодства і покладається на призначених для цього осіб.
Державні нотаріальні контори та архіви у межах своєї компетенції видають накази. Уся кореспонденція приймається особою, відповідальною за діловодство, яка розкриває всі конверти, але за винятком тих, що мають напис «особисто», та перевіряє наявність документів і додатків до них. Реєстрації підлягають усі вхідні, вихідні та найважливіші внутрішні документи (накази, протоколи, доповідні записки, заяви працівників), за винятком документів оперативного характеру. Реєстрація документів здійснюється в журналах встановленої форми.
Для складання службових документів використовується папір форматів А4 (210 х 297 мм) та А5 (148 х 210 мм). Службові документи оформляються на бланках установ і приватних нотаріусів. Бланки виготовляються відповідно до вимог нормативної документації. При відповіді на запит робиться посилання на номер документа-запиту. Кореспонденція надсилається адресатам поштою або передається нарочним. В останньому випадку вона вручається адресату під розписку в розносній книзі.
Про складену номенклатуру справ (нарядів) приват-
ний нотаріус повинен повідомити відповідну державну
архівну установу.
Всі виконані документи накопичуються та підшиваються у справи (наряди). Підшиваються у справи (наряди) документи одного діловодного року. Не допускається включення до справи (наряду) документів, що не належать до неї, а також чернеток і проект документів. Вилучення і видача будь-яких документ зі справ (нарядів), як правило, не дозволяються.
Приватний нотаріус зобов’язаний у місячний строк передати до державного нотаріального архіву документи, що стосуються вчинених ним нотаріальних дій, незалежно від строку їх зберігання. Про справи тимчасового і постійного зберігання складаються окремі описи.
Одночасно з підготовкою документ до зберігання провадиться відбір документів, що підлягають знищенню, який оформлюється актом. Знищення документів проводиться після того, як описи справ (нарядів) тимчасового і постійного зберігання затверджено державним нотаріальним архівом. Недійсними бланками вважаються: зіпсовані (при складанні документа), анульовані та викрадені. Нотаріуси здають зіпсовані, анульовані або дефектні бланки до ІВЦУН (Інформаційно-видавничий центр українського нотаріату), про що складається акт у двох примірниках. ІВЦУН знищує їх, про що складається акт про знищення. Нотаріуси забезпечують зберігання актів про прийняття-передавання на знищення зіпсованих, анульованих або дефектних бланків, а ІВЦУН — зберігання актів про знищення зіпсованих, анульованих або дефектних бланків протягом
5 років з моменту підписання таких актів.
У межах нотаріального округу дозволяється передавання бланків між нотаріусами. Забороняється передавання бланків за межі нотаріального округу. Виконавчі написи вчиняються нотаріусами на документах, які встановлюють заборгованість.

 


хиты: 316
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь