пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

II семестр:
» Финансы
» МЭ
I семестр:
» Мова

Позитивні наслідки глобальних процесів

Позитивне значення глобалізації. Завдяки глобалізації невимірно множаться можливості людства, повніше враховуються всі сторони його життєдіяльності, створюються умови для гармонізації міжнародних зв’язків. Вона сприяє поглибленню спеціалізації й міжнародного географічного поділу праці. В її умовах значно ефективніше розподіляються кошти й ресурси, що в підсумку сприяє підвищенню середнього рівня життя населення. Важливою перевагою глобалізаційних процесів виявляється економія на масштабах виробництва, що потенційно може зумовити зниження цін, а отже, і стійке економічне зростання.

Глобалізація посилює конкуренцію, стимулює всебічний розвиток нових технологій і розповсюдження їх серед країн світу. Її переваги визначаються тими економічними вигодами, які одержують завдяки використанню передового науково-технічного, технологічного й кваліфікаційного рівнів у відповідних галузях господарства зарубіжних країн (мал. 77). Глобалізаційні процеси у світовій економіці вигідні насамперед споживачам, оскільки конкуренція надає їм можливість вибору і знижує ціни.

Глобалізація може підвищити продуктивність праці в результаті раціоналізації виробництва на глобальному рівні і поширення передових технологій, а також унаслідок конкурентного тиску на користь безперервного впровадження інновацій у світовому масштабі.

І безумовно, глобалізація створює серйозну основу для вирішення загальних проблем людства, насамперед екологічних (мал. 78), що зумовлено об’єднанням зусиль світового суспільства, консолідацією ресурсів, координацією дій у різних сферах життя. І як вважається, кінцевим результатом глобалізації має стати загальне підвищення добробуту в світі.


17.06.2014; 00:43
хиты: 101
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь