пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Легка пром Ук, значення галузева структура, принципи розміщення і центри


67. Легка пром Ук, значення галузева структура, принципи розміщення і центри

Легка пром охоплює текстильну, трикотажну, швейну, шкіряну, взуттєву та деякі інші галузі. При розміщенні підприємства легкої промисловості орієнтуються на споживача, жіночі трудові ресурси та сировину. Найважливіша галузь легкої пром – текстильна, що складається з:

Бавовняна промисловість  (50,1 % всіх тканин, що ви­робляються), яка вийнятково не тяжіє ні до виробника, ні до споживачів Херсон і Терноп, фабрики), Нікополі (нит-кова фабрика).

Вовняна промисловість (вироб­ляє 7,0 % усіх тканин Ук) у Харкові, Одесі, Сумах.

Також є такі підгалузі як вир-во килимів (Київ, Богуслав), шовкова прм (Полтава), льняна (Житомир обл, Рівненська обл), конопляно-джутова,

Трикотажна випускаєверхній одяг, білизну, панчохи (Київ, харк, львів)

Швейна пром розвинена у багатьох містах Ук: Київ, Одеса, Харків. Підприємства шліряної пром, як і швейної розташовані переважно у великих містах (Київ, Луганськ, Одеса...) Розвивається також і хутрове вир-во здебільшого у невеликих містах – Жмеренка, Красноград…

Нині легка пром перебуває в глибокій кризі. Вона майже повністю втратила внутрішній Укр ринок. Її вироби лише зрідка можна побачити на вітринах наших магазинів. Тому з провідної галузі госп комплексу вона перетворилася на другорядну.


20.12.2013; 23:40
хиты: 126
рейтинг:0
Общественные науки
экономика
экономическая география
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь