пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Лісова пром: значення, райони розміщення, проблеми рац використання і охорони лісів


56. Лісова пром: значення, райони розміщення, проблеми рац використання і охорони лісів

Лісовий комплекс України формується в умовах малого заліснення і недостатніх запасів лісової си­ровини. Основні запаси лісу зосереджені в Карпа­тах, Поліссі, в горах Криму. Обмеженість лісових ре­сурсів У. помітно впливає на розміри та внутрішньогалузеву структуру деревообробної підгалузі, що по­сідає провідне місце в межах лісово, деревооброб­ної та целюлозно-паперової індустрії. Повільні темпи зростання лісопокритих площ зумовлені не­достатніми капіталовкладеннями в лісове гос-во, радіоактивним забрудненням значної площі лісів. Проте ні площі, ні запаси лісу не відповідають при­родним потенційним можливостям теритрії і різно­манітним потребам гос-ва й населення в деревині та інших лісових насадженнях і продуктах.

Складвими частинами л/к є лісогосподарський, деревообробний, целлюлозно-паперовий, лісовохі­мічний підкомплекси.

Лісогосподарський підкомплекс складається з 2 підгалузей: лісового гос-ва і лісозоготівельної пром-ті. Ліс в У. в основному заготовляється в Ів-Франк, Закарпатській, Волинській, Житомирській, Київській і Чернігівській областях.

Підпр-ва деревообробного підкомплексу розмі­щені в районах лісозаготівлі, в районах споживання. Однією з найважливіших галузей є лісопильа, 80% під-в цієї галузі розміщені в Карпатському економіч­ному регіоні.

Найбільшими центрами лісопиляння є Брошнів, Рожнітів, Вигода, Надвірна.

Фанерна прм-ть зосере­джена у Львові, Києві, Чернівцях, Оржеві, Костополі.

Меблева пром-ть розташована у Києві, Харкові, Львові, Ужгроді, Мукачеві, Одесі, Луганську, Доне­цьку, Дніпропетровську.

Целюлозно-паперова пром-ть розвинена зосере-джена на Жидачівському кар­тонно-паперовому комбінаті, Рахівський картонній фабриці в Понінці, Малині. Лісохімічний підкомплекс розташований у ВСваляві,Коростені, Києві та ін.


20.12.2013; 23:40
хиты: 158
рейтинг:0
Общественные науки
экономика
экономическая география
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь