пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Особливості розвитку і розміщення галузей основної хімії Ук + предпоследн абзац сверху


55. Особливості розвитку і розміщення галузей основної хімії Ук + предпоследн абзац сверху

Основна хімія включає в себе вир-во мін добрив, сірчаної кислоти, соди...

Основними центрами вир-ва азотних добрив є Дніпродзержинськ, зап, лисичанськ. Вони розміщуються в районах коксохімічного вир-ва або орієнтуються на споживача і розміщені в районах видобутку газу та трас газоппроводів.

Калійні добрива виробляють у Калуші, стебнику

 Заводи, що виробляють фосфатні добрива зосереджені в районах високого с.г освоєння і знаходяться в таких містах, як Вінниця, Одеса, Суми... у маріуполі викор відходи „Азовсталі”  

Основні центри розміщення вир-в сірчаної кислоти – Костянтинівка, Рівне, Суми. Це вир-во орієнтується на споживача через погану транспортабельність продукції

Вир-во соди рогзміщується біля родовищ кухонної солі, ропи солоних озер, бо це дуже матеріаломістка галузь. Основні центри – Слов’янськ, Лисичанськ (схід) та Красноперекопську (крим)

Наявність сировини дозволила Україні створити розвинену технологічну базу для виробництва мінеральних добрив на експорт. Більше 90% експорту мінеральних добрив становлять азотні добрива, а їх головними покупцями є Китай, Індія, Бразилія, Туреччина, Молдова, Туркменистан. Недостатньо використовуються експортні можливості виробництва калійних добрив. Значну кількість цих добрив Україна імпортує. В той же час в Україні є калійна галузь, потужності якої можуть задовольнити багатьох зарубіжних споживачів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


20.12.2013; 23:40
хиты: 174
рейтинг:0
Общественные науки
экономика
экономическая география
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь