пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Верстато- та приладобудування України, їх значення, принципи розміщення, основні центри, перспективи і проблеми розвитку.


52. Верстато- та приладобудування України, їх значення, принципи розміщення, основні центри, перспективи і проблеми розвитку.

Верстатобудування орієнтується на райони і центри з розвине­ним м/б, науково-дослідною і кон­структорською базою. Вир-во верстатів зосереджено в Києві, Харкові, Дні­пропетровську, Одесі, Запоріжжі, Львові, Краматорську, Житомирі. Проте галузь слід розширювати за рахунок верстатів з числовим про­грамним управлінням, верстатів-автоматів, шліфу­вальних, фре­зерних і прецизійних.

Вир-во приладів, точних машин, інструментів і механіз­мів орієнтується тільки на райони високої технічної культури. Га­лузь відзначається мінімаль­ною металомісткістю. Більшість підпри­ємств займа­ється складанням виробів з деталей, що надходять з різних регіонів України та із-за її меж за коопера­цією. Найбільши­ми центрами виробництва телевізо­рів є Львів, Київ, Харків, Сімфе­рополь; електронно-обчислювальних машин — Київ, приладобуду­вання та інструментів — Київ, Харків, Дніпропетровськ, Одеса, Донецьк, Запоріжжя, Львів. Частину приладів та інструментів, ви­готовлених на підприємствах України, вивозять за її межі. У перспективі необхідно розширити асортимент продукції ма­шинобудування, інтенсифікувати процеси оновлення машинобу­дівної продукції й технічного переоснащення галузей про­мисло­вості. Чільне місце має належати створенню високоефективних машин і їх систем для всіх галу­зей і сфер господарства. Розвиток приладобуду­вання повинен бути зумовлений тим, що потреби України в основних видах продукції галузі задоволь­няються не­повністю.

Необхідно розвивати нових видів машин, устаткування, приладів і апаратів, роботів і магніто­гідродинамічного генераторобудування, вир-ва швидкісної електронно-обчислювальної техніки но­вих поколінь, електрофізичних і електротехнічних засобів обробки металу та ма­теріалів, вир-ва систем зв'язку, нових засобів управління, ав­томатизації тощо.


20.12.2013; 23:40
хиты: 135
рейтинг:0
Общественные науки
экономика
экономическая география
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь