пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

С/г машинобудування та тракторобудування.


50. С/г машинобудування та тракторобудування.

С\г м\б розміщ в р-нах вир-ва готової продукції, а його географія відбиває зональ­ну спеціалізацію с\г. В У. збуд заводи з вир-ва с\г машин, великі спе­ціалі­зовані під-ва для виготовл сівалок, плугів, куль­тива­торів, навантажувачів, причепів, машин і облад­нання для тв-ва та кормовир-ва.

Найбільшими центра­ми с/г м/б є Харків (мотори для самохідних комбайнів), Кіровоград (сівалки), Дніпропетровськ (бурякозбиральні комбайни), Тер­нопіль (бурякозбиральні комбай­ни), Херсон (зернові і кукурудзозбиральні комбайни), Одеса (трак­торні плуги). Заводи з випуску різних сільськогосподарсь­ких машин і запасних частин є в Києві, Миколаєві, Первомайську, Бердянську, Мелітополі, Білій Церкві, Чер­нівцях, Донецьку, Луганську, Житомирі, Коломиї, Кременчуці, Умані, Конотопі. Тракторобудування, як галузь середнього машинобудування, в своєму роз­міщенні орієнтується на споживача.

Найважливішим центром тракторобудування є Харків, де діють заводи тракторний, тракторних са­мохідних шасі, моторобудівний. Колісні трактори ви­робляють у Дніпропетровську, тракторні агрегати — у Вінниці. Ряд великих підприємств для виробництва деталей і запасних час­тин для тракторів працює у Сімферополі, Кременчуці, Чугуєві, Киє­ві, Білій Цер­кві, Луганську, Одесі.


20.12.2013; 23:40
хиты: 138
рейтинг:0
Общественные науки
экономика
экономическая география
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь