пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

. Металургійні райони України. Природні передумови їх розвитку та основні металургійні центри


45. Металургійні райони України. Природні передумови їх розвитку та основні металургійні центри

Усі металургійні заводи України розташ в Доне­цькому і Придніпровському екон районах, де вони зосередж у трьох галузевих районах чорної ме­талургії: Придніпровському, Донецькому та При­азовському.

У Придніпровському районі чорна металургія стала профільною комплексотворною. Тут знахо-диться потужний, один з найбільших в світі Криво-різький залізнорудний басейн з надзвичайно бага-тими рудами та Білозерський. Ніокопольский марганцеворудний басейн другий у світі. Поруч потужна водна артерія – Дніпро. Є великі родовища титанових та хромі-тових руд. Основними центрами є Нікополь (феросплавний завод), запоріжя (запоріжсталь), Дніпропетровськ.. Тут розташовано 14 металургійних заводів з 32 України.

 Передумовами появи Донецького металургій-ного району  є наявність тут великої енергетичної бази, родовища коксівного вугілля, вапняка, вогнетривів... Основні центри – Донецьк, Алчевськ, Макіївка, Луганськ, заводи цього району виробляють майже половину чавуну і майже третину продукції металург пром-ті України.

Приазовський р-он – залаізу руду, у якій доречі є значні домішки марганцю, сюди привозять через Азов з Керченського пів-ва, а також частково використовують руду з Криворіжжя. "Азовсталь" (Маріуполь) випускає чавун, сталь і прокат, Чорна металургія Приазов'я забезпечує металом мі­сцеві машинобудівні підприємства і тісно пов'язана з коксохімією, виробництвом добрив і буд. матеріалів

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


20.12.2013; 23:40
хиты: 254
рейтинг:0
Общественные науки
экономика
экономическая география
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь