пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Сучасний стан та перспективи розвитку газо­вої промисло­вості України.


35. Сучасний стан та перспективи розвитку газо­вої промисло­вості України.

Газова пром-ть – наймолодша галузь паливної пром-ті України. Використання газу в 2 рази деше­вше, порівнянно з нафтою. Крім того вона забезпе­чує вир-во азотних добрив і синтетичних матеріа­лів.

З 70-х до сьогодні видоб. газу знизився в 3 рази.

На Передкарпатську нафтогазоносну обл припад 3,1% видоб. газу. Цей район дуже перспективний, бо газ видоб. з незначних глибин. Взагалі, в Зах-Укр. регіоні прогнозовані запаси становл. 600 млн.т. умовн. палива, але залягає воно на 5-6 км, тому це пробле­матично.

Зменшення видобутку газу пояснюється вичер­панням або не­раціон. виробленням значної частини родовищ. В Передкарпатті можна збільш видобуток, але для цього треба відновити запущені свердло­вини, поліпшити якість буріння, забезпечити облад­нанням для буріння на 5-7 км.

Дніпровсько-Донецьку газоносну обл виявл по­ряд з покладами нафти в Дніпровсько-Донецькій за­падині. Осн. родовища стали ві­домими в другій по­ловині 60-х. Це найб. в Укр. нафтогазоносна обл. На неї припадає 93,8% видобутку газу країни. Осн. ро­довища: Шебелинське, Хрестищенське, Кегичівське, Дружелюбівське і Захі­днохрестищенське (Харківська обл); Рибальське і Качанівське (Сумська обл); Со­лохо-Диканське (Полтавська); Перещепинське (Дні­пропетр); Гнідинцівське (Чернігівська). Тут виявлено 111 родо­вищ з запасами 785 млрд м3. Щебелинське – 80% газу України.

У Причорноморсько-Кримській обл. експлуатує­ться 17 родовищ із запасами 14,3 млрд м3.


20.12.2013; 23:40
хиты: 103
рейтинг:0
Общественные науки
экономика
экономическая география
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь