пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Сутність сімейного виховання. Зміст виховання в сім´ї. Форми взаємодії школи і родини.

Сімейне виховання — це система виховання й спеціальної освіти, що складається за умов сім'ї силами батьків і його родичів.

Мета і мотив виховання дитини - це щасливе, повноцінне, творче, корисне людям життя цієї дитини. На творення такого життя і повинне бути направлене сімейне виховання. Таким чином сутність сімейного виховання - виростити хороших дітей.

3міст сімейного виховання: моральне, розумове, трудове, естетичне і фізичне виховання.

Форми і методи роботи вчителя, класного керівника з батьками бувають індивідуальними і колективними. Провідна роль належить індивідуальним формам роботи: відвідуванню сім'ї учня, пропаганді сімейного виховання, виконанню батьками педагогічних доручень, педагогічним консультаціям. Колективні: день відкритих дверей; батьківські збори; підсумкові річні науково-практичні конференції батьків з проблем виховання; педагогічний лекторій, метою якого є акцентування уваги батьків на актуальних проблемах виховання; Університет педагогічних знань, який передбачає більш складні, порівняно з попередніми, форми роботи по оволодінню теорією виховання. Навчання передбачає лекційний курс, а також семінарські заняття; батьківська школа.


20.06.2017; 22:27
хиты: 83
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь