пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

I семестр:
» Физика
» Педагогика

Мета, завдання та зміст фізичного виховання учнів підліткового та юнацького віку. Позашкільні заклади фізичного виховання, добровільні товариства, клуби та ін/

Мета фізичного виховання – виховання здорової зміни, бажання піклуватися про своє здоров’я, постійно займатися фізкультурою підготовка до захисту Батьківщини, оволодіння для цього прикладними видами спорту, підготовка до фізичної праці, виховання працездатності.

Зміст фіз.. виховання: гімнастика, легка атлетика, рухливі ігри, спортивні ігри, лижна підготовка, кросова підготовка, плавання, теорія.

Форми фіз.. виховання: уроки фізкультури, фізкультхвилинки під час уроків, ігрові вправи на перервах, заняття в гуртках і секціях, самостійні заняття спортом.

Завдання:1) Подальше зміцнення опорно-рухового апарату, органів систем кровообігу і дихання,більшу увагу слід звернути на зміцнення м’язів спини та живота для підтриманняправильної постави, особливо в період швидкого росту дитини.2) Оволодіння сучасною технікою бігу, стрибків, метань, пересування на лижах, плавання таін. (відповідно до вимог програми), вмінню застосовувати ці дії в умовах ігор, змагань і вповсякденному побуті.3) Сприяти гармонійному розвитку рухових якостей в їх єдності, особливо спритності ібистроти, формуванню вольових, моральних та естетичних якостей.4) Подальше поглиблення знань з питань фізичної культури і спорту: про особисту і суспільнугігієну тощо.5) Закріплення гігієнічних навичок та розширення кола організаційних і громадсько-педагогічних умінь у галузі фізичної культури та спорту.

У загальній системі фізичного виховання учнівської молоді значна роль належить позашкільній роботі, що проводиться у дитячих спортивних школах, парках, на майданчиках, на літніх оздоровчих майданчиках, у літніх таборах, на водних станціях. У всіх цих позашкільних виховних закладах і ланках робота з фізичного виховання проводиться систематично і епізодично.

Систематична робота здійснюється у фізкультурних гуртках, спортивних секціях, де заняття з окремих видів фізкультури проводяться за тематичним планом і є складовою частиною масових фізкультурних заходів. Складовою частиною цієї роботи є ігри, гімнастичні вправи, спортивні заходи, екскурсії, подорожі, туристські походи.

Добровільні спортивні товариства є масовими громадськими об'єднаннями. У своїй діяльності вони керуються законами України «Про фізичну культуру і спорт», «Про об'єднання громадян» та іншими законодавчими актами України.

Спортивні клуби є закладами фізичної культури і спорту, які забезпечують розвиток визначених напрямів фізичної культури і спорту, видів спорту, здійснюють фізкультурно-оздоровчу та/або спортивну діяльність, надають фізкультурно-спортивні послуги.


20.06.2017; 22:27
хиты: 295
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь