пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Поняття та інститути громадянського суспільства

   Громадянське суспільство — система взаємин між індивідами та їхніми об’єднаннями, в якій реалізуються індивідуальні та колективні інтереси, заснована на автономних від надмірного втручання з боку держави засадах, на свободі самореалізації, плюралізмі (багатоманітності) в усіх сферах суспільного життя, на пріоритеті прав людини.  

Інститут

Засоби масової інформації

вибори і референдуми, якщо вони допомагають формувати і виявляти громадську думку і захищати групові інтереси;

Професі́йна спі́лка (профспі́лка) — добровільна неприбуткова громадська організаціягалузева спілка, що об'єднує громадян, пов'язаних спільними інтересами за родом їх професійної (трудової) діяльності (навчання).

Кооперати́в — юридична особа, утворена фізичними та/або юридичними особами, які добровільно об'єдналися на основі членства для ведення спільної господарської та іншої діяльності з метою задоволення своїх економічних, соціальних та інших потреб на засадах самоврядування.

Екологічна організація — це організація, яка спрямована захищати, аналізувати та контролювати стан навколишнього середовища проти впливу неправильного використання або деградації людських сил.

Релгійні організації

Добровільна народна дружина (ДНД) — добровільна організація, що надає допомогу державним правоохоронним органам в охороні громадського порядку, охорони державного кордону, на рівні підприємства, колективного господарства, домоуправління,

Народна організація


18.06.2017; 13:04
хиты: 119
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
право
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь