пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Iнститути виховання


Основним інститутом виховання є родина.Ставлення батьків до дітей, взаємини батьків, загальна сімейна атмосфера - все це має величезне значення для становлення особистості дитини, формування особливостей її поведінки, ставлення до себе, інших людей і навколишнього світу в цілому.
Сім'я є тим чарівним дзеркалом, в якому, як в казці, відображаються всі перипетії особистого і громадського життя її членів, рівень морального розвитку і культурний рівень даного народу і народності.
Серед інших виховних інститутів - школа, референтні групи (оточення), засоби масової інформації (телебачення, преса, радіо та ін.).
Школа, безумовно, відіграє провідну роль, так як на неї покладені основні функції і відповідальність у справі виховання підростаючих поколінь. Через систему державних і громадських інститутів виховання держава і суспільство прагнуть, з одного боку, забезпечити рівні можливості для виховання всіх своїх громадян, з іншого - створити умови для реалізації кожним своїх потенційних можливостей і розвитку своїх здібностей та інтересів.


15.06.2017; 10:36
хиты: 94
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь