пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Класифікація ступенів органічного ураження головного мозку при органічній деменції (М.О. Гуревич).


1. Цереброастенія - найлегший ступінь деменції. Нездатність до тривалого розрахункового напруження. Підвищена втома з боку пізнавальних процесів: знижений обсяг пам'яті у слуховій та зоровій модальностях. Труднощі концентрації, стійкості та розподілу уваги. Порушення динаміки мисленнєвих процесів. Адаптація вцілому задовльна, можуть відвідувати школу, але при ускладненні життєвих ситуацій психічний стан погіршується, через запаморечення, порушення сну, і загального психічного тонусу.
2. Церебропатична - спостерігається в'ялість, апатодинамічний синдром, або підвищена збудливість, спостерігається виражена психопатоподібна поведінка. З боку емоційно-вольової сфери: ейфорія, легковажність, афективні реакціі, агресивність, експолозивність. У структурі особистості: надекватність самооцінки, знижена критичність до власного стану.
3. Слабоумство - порушується критичність та цілеспрямованість мислення, грубі розлади уваги, виражена польова поведінка, хаотична рухова розгальмованість,схильність до блазування, короткочасні агресивні спалахи. Грубі розлади пізнавальної діяльності виявляється в нецілеспрямованості уваги, непродуктивності пам'яті, фрагментарності відчуттів, недорозвиток просторового аналізу та синтезу, фрагментарне сприймання, порушення критики власної поведінки. Малорухливість мисленнєвих операцій проявляється не лише у зниженому інтелектуальній діяльності а і у зниженій інтелектуальній активності, у складних випадках присутні прояви амнестичної афазії ( забуває говорити).

11.06.2017; 17:39
хиты: 114
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь