пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

ЗПР церебро-органічного генезу.

Спостерігається більш виражений парціальний розлад вищих кіркових функцій внаслідок легкого ураження ЦНС на ранніх етапах онтогенезу.

Відмічається порушення розумової працездатності, недорозвиток стійкості і переключення  уваги, обсягу уваги у всіх модальностях, несформована орієнтація і зорово-просторовий гнозис, виразна дефіцитарність у розвитку окремих  властивостей уваги, пам’яті, гнозису і праксису.

Клініко-психологічна характеристика:

- Часті ознаки затримки фізичного ргозвитку,можливі варіанти диспастичної тілобудови.

- Часто приєднуються гідроцеф. та гіпертензійні форми порушення черепно-мозкової іннервації, явища вегетосудинної дистонії, цереброп астенія.

- Емоц- вол Незрілість по типу органічного інфантилізму з відсутністю типових нервових проявів, яскравих емоцій, слабка зацікавленість в оцінці, низький рівень домагань, легка навіюваність з зниженою критичністю, бідність уяви та творчості, монотонна та одноманітна ігорова діяльність,рухова розгальмованість та нездатність до  мимовільної зосередженості на інтелектуальній діяльності.

- Дефіцитарність передумов інтелекту, сповільненість процесів прийому та переробки інформації, труднощі синтезу сприйнятих об’єктів через порушення інтеграції та координації.

недостатність розвитку фонемат слуху та зорового просторового та тактильного с приймання, оптико-просторового синтезу, моторної та сенсорної сторони мовлення, зорово-моторної координації, автоматизація дій і рухів тощо.


11.06.2017; 17:56
хиты: 101
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь