пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

42. Регулювання міжнародної міграції.

Процес міжнародної міграції робочої сили та населення регулюється національним законодавством різних країн і міжнародними правовими актами. У законодавстві висвітлюються дві тенденції: одна - до відкритої економіки і, відповідно, до вільного переміщення трудових ресурсів і населення; інша - до протекціонізму і обмеженням в області міжнародної міграції.
У кожній країні виробляється національна міграційна політика.
Це комплекс законодавчих, організаційних та інших заходів. спрямованих на регулювання в'їзду в країну і виїзду з неї, надання та позбавлення громадянства чи іншого статусу проживання в країні, використання в ній іноземної робочої сили, створення системи соціального захисту працівників-мігрантів в період їх роботи за кордоном, регламентування потоків біженців та їх соціальний захист .
З метою недопущення неконтрольованого впливи міжнародної міграції на соціальну обстановку і ринки праці більшість розвинених країн проводить певну міграційну протекціоністську політику, покликану захищати інтереси свого населення і економіки. Так, в США за законом про імміграцію та громадянство від 1996 р в'їзд в країну різних категорій іммігрантів лімітується певними квотами.

 


06.06.2017; 00:31
хиты: 94
рейтинг:0
Общественные науки
экономика
международная экономика
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь