пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

О.Афанасьєв - Чужбинський «Шевченкові»

 

1) Умови написання: Вірш поета "Шевченкові" ("Гарно твоя кобза грає...") датований ще 26 листопада 1841 року (з поміткою про місце написання - Чугуїв), а опублікований був 1843 року в українському літературному збірнику "Молодик" (число друге). У цьому дружньому посланні, що з'явилось ще до особистого знайомства письменників, не приховується щире захоплення музою Шевченка, її яскраво вираженим національним характером. Автор наголошує на розмаїтті настроїв, якими перейнятий "Кобзар" - маленька книжечка на вісім творів, що якраз незадовго перед тим - 1840 року - з'явилась у світ і стала неабиякою подією в житті українського народу. Поетові близькі й зрозумілі Шевченкові думи, контрастні почуття й переживання
2) Мотив: . Олександр Афанасьєв-Чужбинський висловлює глибоку переконаність у живучості Кобзаревих ідей у майбутніх часах - у середовищі духовних спадкоємців.

Пафос: романтичний пафос

3) Жанр : вірш-присвята

4)Композиція: астрофічний, адже немає чіткого поділу на строфи. Автор використовую таку побудову вірша для досягнення оповідного характеру написаного, наближення поезії до епосу.

5) Система віршування:

Схема римування: абаб , перехресне римування, жіноча рима


10.06.2017; 20:51
хиты: 106
рейтинг:0
Гуманитарные науки
литература
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь