пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Правила подання рукопису до видавництва.

 

Автори книги подають до видавництва один примірник авторського оригіналу, виконаний державною або російською мовою, в розшитому вигляді, комплектно, а також електронний документ (файл) з цим оригіналом.

 

Авторський оригінал повинен містити: титульний аркуш; зворот титульного аркуша; текст книги, підготовлений згідно з вимогами нормативних документів, довідників; список літератури; випускні дані; відомості про автора (прізвище, ім’я та по батькові, телефон).

 

Сторінки авторського оригіналу нумерують арабськими цифрами на нижньому полі аркуша, починаючи з цифри «3», додержуючись наскрізної нумерації, без пропусків. Титульний аркуш і зворот титульного аркуша авторського оригіналу включають до загальної нумерації сторінок. Номер сторінки на титульному аркуші і звороті титульного аркуша не проставляють. Ілюстрації та таблиці, розміщені на окремих сторінках, також включають до загальної нумерації сторінок. В одному оригіналі всі малюнки і таблиці повинні бути або з тематичними заголовками, або без них. У тексті обов’язково мають бути посилання на рисунки, таблиці, схеми, формули тощо.

 

Авторський оригінал виконують у машинний спосіб (текстовий редактор Microsoft Word for Windows 98 та пізнішими версіями). У разі подання рукопису в окремих документах (файлах) всі вони мають бути виконані в одному текстовому редакторі. Авторський оригінал роздруковують на одному боці аркуша білого паперу формату А4 (210х297 мм), додержуючись таких розмірів полів: верхнє, і нижнє – 20 мм, ліве – 25 мм, праве – 15 мм. Увесь текст (враховуючи номери сторінок) повинен уміщуватися в рамку 170х257 мм. Текст слід набирати з розрахунку не більше 30 рядків на сторінці за умови рівномірного її заповнення. У такому разі документ відповідатиме таким умовам: – міжрядковий інтервал 1,5, шрифт – Times New Roman розміром 14 пунктів, вирівнювання – «По ширині», абзацний відступ упродовж усього тексту книги – 1,25; – текст слід структурно організувати, тобто призначити стилі для абзаців тексту; – графічні елементи тексту, підготовлені безпосередньо в текстовому процесорі Word, слід розмістити в неподільних об’єктах з призначеними стилями всередині них; – при поданні готового оригінал-макета в будь-якому пакеті верстки обов’язкове надання усіх використаних фондів та графічних об’єктів окремими файлами; –текст змісту, приміток, таблиць, підписів до ілюстрацій, покажчиків, списку використаної літератури рекомендується виконувати шрифтом меншого розміру (12 пунктів для шрифту Times New Roman).

 

Всі формули повинні бути набрані в редакторі формул Equation, бути доступними для редагування.

 

Розмір основного тексту формул повинен відповідати розміру основного тексту (14 pt для формату A4), розмір індексів (верхнього та нижнього) — 75 % (10,5 pt), індекс індексу — 55 % (8 pt).

 

Формули без номера мають бути відцентровані. Для формул з номером бажано використовувати табуляцію, вирівнюючи номер формули по правому краю, а саму формулу по центру. Нумерацію формул слід задавати в тексті, а не в формульному редакторі. Між формулою, особливо великою, і попереднім та наступним рядками тексту бажано задавати відступ 4—6 pt (пунктів).


05.06.2017; 14:20
хиты: 100
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
журналистика; сми
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь