пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

14. Ветеринарно-санітарнаекспертиза риби і рибних продуктів

Свіжа риба -швидко псуються при незадовільних умовах зберігання. Цеобумовлено багатьма факторами: пухкою структурою м'язової тканини і значнимвмістом в ній води, низьким рівнем глікогену, переважанням в жирінеграничних жирних кислот, наявністю слизу на поверхні тіла, яка служитьсприятливим середовищем для росту мікроорганізмів, високою активністю кишковихферментів і здатністю мікрофлори риби розвиватися при низьких плюсовихтемпературах.

Ветеринарно-санітарнуекспертизу риби проводять з метою постановки діагнозу на інфекційні таінвазійні захворювання, а також для встановлення ступеня її свіжості інешкідливості і керуються Правилами ветеринарно-санітарної експертизипрісноводної риби та раків. На ринок риба може бути доставлена ​​в живому,В«ПарномуВ», охолодженому, підмороженому і замороженому стані, а також солона,в'ялена, сушена і копчена. Рибу домашнього консервування до продажу недопускають. Рибу, що поступила на ринки партіями або окремими екземплярами,обов'язково піддають ветеринарному огляду, а в необхідних випадкахі лабораторному дослідженню. При цьому сортність риби ветеринарні фахівціне визначають. Рибу допускають до продажу, якщо вона за органолептичнимипоказниками і результатами лабораторного дослідження визнана придатною нахарчові цілі.

При сумнівів доброякісності риби за органолептичними даними відбирають зразки(Екземпляри) і направляють у ветеринарну лабораторію із зазначенням метидослідження (бактеріологічне, санітарно-бактеріологічне,вірусологічне, хіміко-токсично, паразитологічні та фізико-хімічне).При цьому живу рибу, зразки з якої направлені для дослідження, зберігаютьв жіворибним садках, а снулую, поснулих, та ін - в холодильних камерах притемпературі - 4 В° С і нижче.

Експертизі наринках підлягають риба свіжа, морожена, солона, копчена, в'ялена і раки.

Всумнівних випадках оглядають і розтинають рибу, парну і морожену досліджуютьна свіжість. На доброякісні рибу і рибопродукти власникові видають етикеткувстановленої форми.



хиты: 178
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь