пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Ветеринарно-санітарна оцінка м 'яса.при виявленні фін.

При дослідженні на фіноз оглядають і прощупують язик. Розрізають (паралельно поверхні нижньої щелепи) і оглядають жуйні м'язи (зовнішні — двома розрізами, а внутрішні — одним з кожного боку). Потім розрізають серце і роблять кілька поздовжніх надрізів. Розрізають і оглядають м'язи кореня язика, шийні і діафрагму. Санітарна оцінка фінозного м'яса перебуває в прямій залежності від міри ураження його личинками фін.

Якщо у м'язах або органах на розрізі 40 см є більше 3-х фін (живих або мертвих), то тушу, голову, язик, серце та інші продукти, що мають м'язову тканину, передають для технічної утилізації, при 3-х і менше — тушу і всі субпродукти, які мають м'язову тканину — проварюють, заморожують або солять. Жир знешкоджують витопленням з доведенням температури до 100°С протягом 20 хв. Кишки від уражених фінозом тварин після звичайної обробки використовують за призначенням.

Фіноз овець і оленів для людей безпечний. Тому в разі виявлення личинок фін тушу, якщо немає змін у м'язах, всі органи цих тварин передають для переробки на варені ковбасні вироби або знешкоджують заморожуванням. При дегенеративних змінах у м'язах тушу піддають технічній утилізації, а жир перетоплюють на харчові цілі.


хиты: 164
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь