пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

2. З’ясуйте предмет і завдання стилістики тексту.

Предметомстилістики національної мови є її стилістична система і наука про неї.Насамперед предмет стилістики пов’язується з розумінням мовного стилю як типового способу виразної передачі інформації, при якому співпраця автора і читача (слухача) генеративно формує «інтелектуальний профіль»[1] комунікації.

Завдання стилістики.

- Порівняльний аналіз засобів і прийомів спілкування

- Визначення онтологічних (?) І функціональних характеристик окремих стилістичних засобів

- Визначення функціональних сфер спілкування (функціональні стилі), що характеризуються певним набором мовних засобів і способів мовлення

- Пошук додаткових засобів впливу автора на читача або слухача, що визначають ступінь майстерності такої взаємодії. 1. Стилістика як окрема лінгвістична теорія і мовленнєва практика становить учення про функції, функціонування й використання мови. Об’єктом с т и л і с т и к и сучасної літературної мови є функції всіх її складових, елементів — фонем, морфем, слів, словосполучень, речень, функціональних еквівалентів (замінників) речення, текстів як найоб'ємніших і структурно найскладніших мовних і мовленнєвих реалій. Предмет цього курсу — лінгвістична й лінгводидактична теорія і практика стилістики, які викладено в друкованих працях із стилістики.

 

 

 

 


10.06.2018; 19:28
хиты: 282
рейтинг:0
Гуманитарные науки
лингвистика и языки
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь