пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

4. Експеримент, його види.

Експеримент — вивч псих явища, умови виявлення і розв якого створюються штучно, спеціально. Експерименту, як правило, передує вироблення гіпотези, за допомогою якої визначається задум експерименту і його мета.В експер дослідник не очікує випадкового виявлення псих процесів, що його цікавлять, а сам створює умови, щоб викликати ці процеси у піддослідних, дослідник може цілеспрямовано змінити деякі з умов, в яких протікає псих процес, і спостерігати, до яких це приведе наслідків. Тим самим він може змінити перебіг псих проц.

Залежно від того, наскільки умови проведення експер є природними - лабораторний експер довгий час застос як єдиний експерим метод, коли дослідж психх проц відбув в штучних умовах, в лабораторіях, із застосув спец приладів;природний експеримент- піддослідний ставиться в раніше підготовлені, але звичні для нього умови.Залежно від ступеня втручання в протікання психічних явищ - констатуючий експер в процесі природної, але спеціально організованої діяльності виявляє певні психічні особливості і дає попередній матеріал про рівень розв відповідної якості; формуючий експер передбачає цілеспрямовану дію на учня з метою формув у нього певних якостей.

Близнюковий метод — це порівняльне вивчення умов розвитку і навчання близнюків. Суть його полягає у співставленні особливостей їхнього розвитку та успішності у засвоєнні ними знань. Зважаючи на те, що монозиготні (однояйцеві) близнята мають однаковий генетичний код, різниця в їхньому розвитку і поведінці дає підставу для висновку про роль впливу певних факторів середовища, зокрема навчально-виховних, на розвиток психічних функцій.

Експеримент поділяється на дослідницький і випробувальний, залежно від того, що є завданням експерт. Випробувальний експеримент називають тестом. Тести - короткі експериментальні прийоми, які застосов для виявл рівня псих розвособистості.

 


24.01.2018; 22:17
хиты: 108
рейтинг:0
Общественные науки
науки о гендере и сексуальности
сексуальное поведение человека
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь