пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

72. Повість М.Костомарова “Черниговка”: історична основа, проблематика, образ епохи.

Роман „Чернігівка” М.Костомарова належить до історичних художньо-документальних творів, в яких на перший план виступає документ, історичний факт, архівні джерела. Вигадку образно-нарисового (публіцистичного) типу заміняє домисел,обмежений сюжетом чужого реального життя

Як добре ерудований історик, М.Костомаров у своїх повісті "Чернігівка" історично достовірно характеризує описувану епоху, не перенавантажуючи текст твору цитатами історичних документів, подаючи подеколи натяки на джерело інформації. У повісті "Чернігівка" М.Костомаров започатковує новий стиль використання документів: будуючи твір на основі судового позову та судової справи, він додатково вводить історичні дані, які достовірно відтворюють описувану епоху.

ПОвість увійшла в історію новітньої української літератури вершинним твором в новаторському, глибинно естетичному осягненні проблеми долі України, її народу під колоніальним гнітом російського самодержавства. Виражена естетично досконало ідея української ментальності, гуманістично величного національного характеру з його прагненням до волі, самовиявлення та розвитку. Присутні проблеми Особистості, соціальної нерівності, відношенням церкви до соціальних станів.


21.01.2018; 15:28
хиты: 133
рейтинг:0
Гуманитарные науки
лингвистика и языки
классическая филология
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь