пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

42.Роман Є Гребінки “Чайковский” як твір на історичну тему. Творення образу епохи.

Вершиною Творчості Гребінки є роман «Чайковський», матеріалом для якого послужили розповіді матері й дума про Олексія Поповича. Автором відтворена епоха героїчної боротьби українського народу за своє національне відродження. Провідний пафос роману – утвердження демократичних основ Запорізької Січі, прославлення товариства і колективізму запорожців, їх прагнення до свободи, відданості вітчизні.

Не порушуючи історичної правди, Гребінка показує Січ як джерело національного й соціального вільнолюбства, військової відваги й завзяття. Січ виховує справжніх героїв-патріотів, людей залізної волі, щедрої душі, дивовижної хоробрості; мудрих, дотепних, одержимих любов*ю до України й ненавистю до її ворогів . Таким постає головний герой роману – Олексій Попович-Чайковський.

У романі широко відтворені народні сцени: побут і звичаї Січі, автор торкнувся і такої болючої проблеми, як соціальне розшарування і влада старшини, що спиралася переважно на заможне козацтво.

Роман «Чайковський» - глибоко народний твір. Він утверджує міць народу, здатного народжувати таких героїв, як Чайковський.


21.01.2018; 15:28
хиты: 138
рейтинг:0
Гуманитарные науки
лингвистика и языки
классическая филология
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь