пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

57.Особистісно-психологічна тематично-стильова течія українського романтизму 20-40-х років ХІХ ст.

В українському романтизмі склалася також психологічно-особистісна течія. Зрозуміло, увага письменників до внутрішнього світу особистості властива й багатьом творам, що розвивалися в річищах інших тематичних течій. І все ж можна помітити, що було створено чимало творів різних жанрів, повністю присвячених роздумам, переживанням, почуттям людини.

Романтики відкрили суб’єктивну людину в діалектичній суперечності її численних зв’язків з природою, суспільством, побутовим оточенням. Художній психологізм і їхній творчості ґрунтується на розкритті незвичності дій і вчинків героїв, підкресленні їхніх бурхливих, всепоглинаючих пристрастей, джерелом яких виступає ірраціональне, підсвідоме.

Утвердження особистості, осмислення складності внутрішнього світу людини, його невичерпності, його творчої могутності – саме ці особливості характеризують мотиви психологічно – особистісної лірики. Поети співвідносять людину з визначальними началами і силами всесвіту у суспільства, намагаються показати її почуття, переживання, роздуми в рухові, у постійних змінах, вписати долю.

Романтики відкрили незвичайну складність, суперечливість людської душі її невичерпність.


11.06.2017; 22:07
хиты: 116
рейтинг:0
Гуманитарные науки
литература
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь