пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

50.Романтизм і проблеми національного самоутвердження народу.

Романтизму передувала ціла епоха пошуків нового в естетичному дослідженні життя. У другій пол. 18ст. спостерігається підвищений інтерес освічених кіл до пізнання своїх народів, їх історії, культури, міфів, легенд, переказів. Так з*являється історичний преромантизм, головним об*єктом якого стало обгрунтування своєрідності культурно-психологічних рис народності.

Романтики стали шукати витоки мистецтва, літератури в природі, у незіпсованому «культурою» житті, побуті селянства, у звичаях «нецивілізованих» народів. Ідеї Руссо та Гердера закликають митців іти до народних джерел, орієнтуватися на неповторні у своїй художній досконалості зразки усної поезії.

Поява романтизму на українському Грунті була підготована здобутками історичної науки та фольклористики. Наша преромантична історіографія вже в другій половині 18 ст. була насаджена ідеями демократизму та республіканізму, оскільки виявляла сподівання тих освічених кіл, які не змирилися з ліквідацією гетьманщини як форми державної української автономії.


11.06.2017; 22:07
хиты: 143
рейтинг:0
Гуманитарные науки
литература
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь