пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Система образів «Слова про Ігорів похід». Образ Руської землі.

Система образів

Центральним образом, навколо якого групуються всі персонажі, є Руська земля.

Головний герой – князь Ігор.

Символічні образи Святослава та Ярославни.

Персоніфікований образ Руської землі є центральним образом поеми, навколо якого групуються образи-персонажі та образи-пейзажі. Наявні жіночі образи (Ярославна, руські жони).

Любов'ю до батьківщини перейнято все твір. Глибокої людяністю віє від описи пейзажу опустілої ріллі. Сумні картини закинутій ниви, де замість орача тільки ворони, сприймаються, мов своєрідний плач автора про російський народ. Незвичайна чуйність автора, його велике серце було неможливо не залучити чию увагу до народного горю. Його почуття повністю підпорядковані всепроникною любові до рідного йому Російської землі. Саме вона й головне героєм твори. І що ця любов до батьківщини, до російської людям вкрай посилила його почуття, зробила їх складними, загострила його слух, зір, його поетичне уяву. Саме любов до батьківщини стала його істинним натхненником.

Любов до батьківщини розкрила автору скорботні переживання Ярославни, наповнила його серці горем них російських воїнів. Любов до батьківщини допомогла автору поринути у думи воїнів, переступити кордон Російської землі. Любов до батьківщини допомогла йому відчути тривогу болісно довгої ночі напередодні бою.

У основі геніальною спостережливості автора «Слова», основу сили його людських почуттів лежить його любов до рідного страждаючою землі. Любов до батьківщини водила його пером і визначала глибоку народність і патріотизм «Слова про похід Ігорів».


24.01.2017; 17:53
хиты: 146
рейтинг:0
Гуманитарные науки
лингвистика и языки
филология
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь