пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

153) Підклас Ліліїди. Порядок Лілієцвіті.

Підклас Ліліїди (Lilidae). Порядок Лілієцвіті (Liliales). Родина Лілійні (Liliaceae). Порядок Амарилісоцвіті (Amaryllidales). Родина Цибулеві (Alliaceae).

Родина Лілійні (Liliaceae)

     Багаторічні рослини, в яких підземні запасаючі органи — тільки цибулини. Квітки  маточково-тичинкові, актиноморфні, зібрані в різні суцвіття (китиця, зонтик), або поодинокі; оцвітина          проста, віночкоподібна, здебільшого яскраво забарвлена; шестичленна, з двох кіл, листочки її вільні, сегменти оцвітини вільні і звичайно однакові, нектарники знаходяться біля основи сегментів оцвітини; тичинок шість; маточка одна, складена з трьох плодолистків, з верхньою тригніздою зав'яззю; стовпчик один, рідше три; гінецей синкарпний; плід — коробочка.

   Лілійні в сучасній трактовці — невелика родина, яка об'єднує десять родів і близько 470 видів, поширених у помірних та субтропічних областях північної півкулі із сухим і теплим кліматом (Середземномор'я, Західна, Східна і Середня Азія). Liliaceae займають відносно ізольоване положення в порядку Liliales, що підтверджується даними серосистематики. Родина Liliaceae виявляє тісні звязки з Melanthiaceae. З десяти родів цієї родини шість представлені у флорі України.

Родина Цибулеві (Alliaсеае)

Близька до Лілійних і Гіацинтових. Об'єднує 32 роди і близько 750 видів, поширених в обох півкулях, особливо в області Середземно­мор'я, Передній та Середній Азії.


19.06.2014; 22:02
хиты: 1552
рейтинг:+1
Естественные науки
науки о жизни
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь