пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

48. Охарактеризуйте асиміляційні тканини.

Асиміляційна, або хлорофілоносна паренхіма (хлоренхіма) розташована в листках і корі молодих стебел близько від поверхні цих органів, куди проникає сонячне проміння. Клітини асиміляційної паренхіми містять хлоропласти, в них відбувається фотосинтез. У деяких рослин (мохи, папороті, копитняк) хлорофілоносні клітини можуть утворюватися навіть при незначному освітленні.

Асиміляційні тканини мають першорядне значення для утворення основної маси органічних речовин у процесі фотосинтезу. Вони розташовані переважно в листках і стеблі під покривними тканинами і складаються з паренхімних тонкостінних клітин, які містять багато хлоропластів.

Ці тканини називають ще хлорофілоносною паренхімою (хлоренхімою). У листках більшості рослин паренхіма поділяється на стовпчасту (палісадну) і губчасту. Перша, як правило, розміщена під верхньою епідермою листка, друга — під нижньою .Розвиток асиміляційної тканини залежить від умов середовища, яке оточує рослину. Так, при достатньому освітленні'листки мають добре виражену палісадну паренхіму; при затіненні ж вона майже не розвивається або взагалі відсутня. Це явище має важливе пристосувальне значення для рослин і пов'язане з кількістю доступної світлової енергії. Добре розвинена палісадна паренхіма характерна для світлолюбних рослин.


01.11.2013; 00:21
хиты: 398
рейтинг:0
Естественные науки
науки о жизни
ботаника
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь