пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

6. Розкрийте значення термінів „асиміляція” й „дисиміляція”.

Асиміля́ціяанаболі́зм (лат. assimilo — уподібнюю — уподібнення, злиття, засвоєння) — в біології — переробка й використання організмамиречовин, що надходять з навколишнього середовища.

Асиміляція та нерозривно зв'язаний з нею протилежний процес — дисиміляція — лежать в основі найважливішої властивості живої матерії —обміну речовин. Характер, цих безперервних процесів визначає життєвість і розвиток організму.

Дисиміля́ція — комбінаторний фонетичний процес — заміна одного із двох одна­кових щодо способу творення приголосних звуків у межах одного слова на інший звук, відмінний щодо способу тво­рення. Дисиміляція може відбуватися з голосними і з приго­лосними.

Розрізняють також поняття:


01.11.2013; 00:21
хиты: 447
рейтинг:-2
Естественные науки
науки о жизни
ботаника
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
№ 1
Дисиміляція (від латів.(латинський) dissimilis — несхожий) в біології, протилежна асиміляція сторона обміну речовин, що полягає в руйнуванні органічних сполук з перетворенням білків, нуклеїнових кислот, жирів, вуглеводів (у тому числі введених в організм з їжею) в прості речовини. Ряд процесів Д. — дихання, бродіння і гліколіз — займає центральне місце в обміні речовин. В результаті цих процесів відбувається звільнення енергії, увязненій в молекулах складних органічних сполук, яка частково трансформується в енергію аденозінфосфорних кислот (переважно АТФ). Основні кінцеві продукти Д. у всіх організмах — вода, вуглекислий газ і аміак. У тварин ці продукти у міру накопичення виділяються назовні. У рослинних організмах Co 2 частково, а Nh 3 повністю використовуються для біосинтезу органічних речовин, будучи, т. о., вихідним матеріалом для асиміляції.
01 November 2013; 04:22

  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь