пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

7)Розділ справжні багатоклітинні (Eumetazoa). Диференціація тканин та органів. Зародків листки.

Справжні багатоклітинні характеризуються наявністю диференційованих тканин, появою у більшості з них органів і систем органів. У них з'являється кишечник (у деяких паразитичних форм він редукований), нервова та статева системи, органи чуття; у більшост виникає видільна, у вищих тварин – кровоносна та дихальна системи. У процесі ембріонального розвитку утворюється два або три зародкових листкі, з яких розвиваються тканини та органи дорослих тварин.

Справжні багатоклітинні мають різноманітні плани будови та різні рівні організації. Серед них на найнижчому рівні стоять Кишковопорожнинні та Реброплави. У них ще немає справжніх органів і системи органів, є лише полі функціональні пласти – епідерма та гастродерма, які утворилися відповідно з двох зародкових листків (ектодерма та ентодерма). У всіх інших в ембріональному розвитку закладається щей третій зародковий листок – мезодерма, за рахунок якого утворюється значна кількість внутрішніх органів.

Рівень організації тварини зумовлений наявністю та характером порожнини тіла – простір між стінками тіла, що складається з шкірних покривів і прилеглої мускулатури, та кишечником. У кишковопорожнинних – гастральна порожнина, у плоских червів – паренхіма, у круглих і коловерток – первинна, схізоцель, у кільчастих і всіх інших – вторинна, целом.

 

 

 

 


хиты: 1177
рейтинг:+1
Естественные науки
науки о жизни
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь