пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

24.Методика проведення уроків з екологічним змістом.

Новий етап у розвитку шкільної освіти пов'язаний з упровадженням компетентнісного підходу до формування змісту та організації навчального процесу. Компетентнісна освіта зорієнтована на практичні результати, досвід особистої діяльності, вироблення ставлень, зумовлюючи принципові зміни в організації навчання, що стає спрямованим на розвиток конкретних цінностей і життєво необхідних знань та умінь учнів.

Виходячи з цього, навчання – це не надання готової інформації, а пошукова робота учня разом з учителем. Тому важливою умовою організації сучасного навчального процесу є формування довіри при взаємодії.

Екологічна освіта – це сукупність наступних компонентів: екологічні знання – екологічне мислення – екологічний світогляд – екологічна етика – екологічна культура.

З урахуванням актуальності екологічної освіти і навчання в професійно-технічних закладах освіти та їх специфіки, потрібно виховувати у майбутніх виробничників екологічну культуру, виявлення готовності здійснювати природоохоронну роботу та вміння розв’язувати відповідні завдання в процесі професійної діяльності.

Учням необхідно дати знання про навколишнє середовище як цілісну систему взаємопов’язаних явищ. Допомогти усвідомити, що будь-яке втручання в природу може призвести як до позитивних, так і до негативних наслідків для здоров’я людей.

Акцентувати увагу на тому, що виникнення проблеми охорони навколишнього середовища – це результат нераціонального господарювання людини, особливо на сучасному етапі інтенсивного розвитку науки й техніки.

З цією метою і проводиться екологічна робота в нашому училищі:

позакласні виховні заходи, конкурси учнівських екологічних проектів за напрямом «Екологічний стан моєї місцевості», конкурси малюнків, газет, кросвордів, рефератів на тематику «Збережемо природу рідного краю!».  

Урок – рольова гра «Екологічні проблеми та їх вирішення», інтелектуальна гра «Щасливий випадок».

Виховні години:

«Чорнобиль – полинь гірка»

«Дивосвіт природи»

Участь в акції «Посади дерево»

Виховний захід «Все на Землі від нас залежить»

Позакласні заходи розвивають в учнів творчу активність, самостійність, відповідальне ставлення до збереження навколишнього середовища,  формують інтелектуально розвинену особистість, виховують гуманні почуття, розвивають творчі здібності, створюють оптимальні особистісні стосунки, виховують любов до праці, виховують національну свідомість, формують всебічно розвинену особистість, розширяють екологічний кругозір, розвивають інтерес до вивчення біології.


27.12.2015; 23:21
хиты: 160
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь