пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

58. Політична соціалізація.

Політична соціалізація – це процес, за допомогою якого людина залучається до певних політичних цінностей, включає їх у свій внутрішній світ, формує свою політичну свідомість, культуру, об’єктивно і суб’єктивно готується до політичної діяльності. Коротко кажучи, під політичною соціалізацією слід розуміти процес входження людини в політику. Головна функція політичної соціалізації – сформувати самостійного та відповідального суб’єкта політики.

Політична соціалізація покликана допомогти людині усвідомити : політичний лад; своє місце і роль у суспільстві; права й обов’язки; навчити орієнтуватися у складній соціально-політичній обстановці, робити усвідомлений вибір; представити і захищати свої інтереси та права інших людей.

Політична соціалізація спрямована на формування у громадян поваги до демократії і тих державних та суспільних інститутів, які її забезпечують. Перехід від тоталітарної політичної системи до демократичної правової держави зумовив фундаментальні зміни у політичній соціалізації населення, які спрямовані на формування таких рис: політична толерантність; готовність до компромісу; прагнення до консенсусу; вміння цивілізовано виражати та захищати свої інтереси; запобігати політичним конфліктам або цивілізовано розв'язувати їх.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


13.12.2015; 16:02
хиты: 167
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь