пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

21.Політична думка Київської Русі.

Пол.думка розвивалась під впливом пол..думки Візантії.Основними творами ,в яких відображенні політичні ідеї,Були «Слово про закон і благодать» митрополита Іларіона, «Руська Правда» ,Ярослава Мудрого, «Повчання дітям», Володимира Мономаха, «Повість минулих літ» літописця Нестора.

Київський митрополит Іларіон вбачав у сильній монархічній владі князя запоруку територіальної цілісності держави.,церква на його думку повинна служити державі.Християнство повинно служити консолідації країни,а церква-державі та володарю.

Праця Володимира Мономаха «Повчання дітям» - це насамперед ,настанови державному діячеві, князеві, який повинен бути відповідальним, справедливим,мудрим,здатним до протистояння ворогом.Володимир Мономах прагнув прищепити дітям християнську мораль ,людяність ,благоченність,схильність до науки,стриманість.Мономах всіляко підкреслював ,що володар має бути взірцем досконалості.

Важливе місце у розвитку державно-політичної думки у Київській Русі мало «Слово о полку Ігоревім», у якому розвинена ідея необхідності політичного об*єднання руських земель і припинення міжусобної боротьби.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


13.12.2015; 16:02
хиты: 157
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь