пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

79. Охарактеризуйте систему радіаційно-гігієнічних регламентів згідно норм радіаційної безпеки.

Радіаційно-гігієнічні регламенти третьої групи - втручання в умовах радіаційної аварії.

Радіаційна аварія - незапланована подія на будь-якому об’єкті з радіаційною чи радіаційно-ядерною технологією, при якій відбувається втрата контролю над джерелом випромінення і реальне (або потенційне) опромінення людей.

Усі радіаційні аварії поділяються на дві групи:

 а) аварії, які не супроводжуються радіоактивним забрудненням виробничих приміщень, проммайданчика об’єкта та навколишнього середовища;

б) аварії, в результаті яких відбувається розгерметизація закритих джерел і радіоактивне забруднення середовища виробничої діяльності та проживання людей.

Аварії першої групи супроводжуються додатковим зовнішнім γ-, рентгенівським, β- і нейтронним опроміненням людей. Аварії другої групи супроводжуються додатковим зовнішнім і внутрішнім опроміненням людей.

Масштаб радіаційної аварії визначається розміром території, а також чисельністю людей, які втягнуті до неї. За своїм масштабом радіаційні аварії поділяють на два класи: • промислові; • комунальні. До класу промислових аварій належать такі, що не поширюються за межі території виробничих приміщень і проммайданчика об’єкта, а аварійне опромінення може отримати лише персонал. До класу комунальних належать аварії, наслідки яких поширюються як на територію об’єкта, так і на оточуючі території, де проживає населення.


05.06.2015; 01:19
хиты: 173
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь