пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

96. Вміст мінеральних елементів в різних рослин та їх органах.

Зазвичай поживні речовини в залежності від потреб рослини поділяють на мікро-і макроелементи.Найбільше рослині необхідні макроелементи: азот, фосфор і калій, а також сірка, магній і кальцій. До мікроелементів ставляться бор, залізо, мідь, марганець, молібден і цинк. Кожен елементів мінерального живлення виконує в рослині як мінімум одну, а іноді й кілька важливих функцій. Мікроелементи необхідні рослині в невеликій кількості, але їх недолік негативно позначається на його життєздатності.

Азот (N) Він вважається найбільш важливим для рослини, тому що є головною складовою частиною рослинних білкових сполук. Азот необхідний для росту листя і пагонів, а також для утворення зелених клітин аркуша (хлорофілу).

Фосфор (Р) Фосфор впливає на ріст коренів, нирок і бутонів. Крім того він необхідний для дозрівання і фарбування квітів, плодів і насіння.

Калій (К) Цей елемент необхідний насамперед для підтримання водного балансу рослини, тому що калій, сприяє утримуванню води в клітинах. Крім того калій підвищує опірність рослин шкідникам і здатність переносити несприятливі умови.

Сірка (S)Так само, як і азот, вона є будівельним матеріалом для утворення білкових рослинних сполук і хлорофілу. Останнє відноситься і до ще одного елементу - Магній (Mg).

Кальцій (Са) збільшує міцність рослинних тканин і також, як і калій, сприяє підвищенню витривалості рослини.


31.05.2015; 22:49
хиты: 165
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь