пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

57. Утворення білків при фотосинтезі.

Синтез білків - складний багатоступінчастий процес, що представляє ланцюг синтетичних реакцій, що протікають за принципом матричного синтезу.

Оскільки ДНК знаходиться в ядрі клітини, а синтез білка відбувається в цитоплазмі, існує посередник, що передає інформацію з ДНК на рибосоми. Таким посередником є і-РНК.:

У біосинтезі білка визначають наступні етапи, що йдуть у різних частинах клітини:

Перший етап – синтез і-РНК відбувається в ядрі, в процесі якого інформація, що міститься в гені ДНК, листується на і-РНК. Цей процес називається транскрипцією (від лат.»Транскріптік»- переписування).

На другому етапі відбувається з’єднання амінокислот з молекулами т-РНК, які послідовно складаються з трьох нуклеотидів – антикодон, за допомогою яких визначається свій триплет-кодон.

Третій етап – це процес безпосереднього синтезу поліпептидних зв’язків, званий трансляцією. Він відбувається в рибосомах.

На четвертому етапі відбувається утворення вторич ної та третинної структури білка, тобто формування остаточної структури білка.

Таким чином, в процесі біосинтезу білка утворюються нові молекули білка відповідно до точною інформацією, закладеної в ДНК.

Синтез білка і його оновлення тісно пов'язані з фотосинтезом. У темряві при відсутності цукрів нового утворення білків і їх оновлення не відбувається. У цих умовах спостерігається тільки безперервний розпад їх до амінокислот.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


31.05.2015; 22:49
хиты: 165
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь