пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Яким чином можна визначити потребу рослин в елементах мінерального живлення.

За нестачі марганцю знижується синтез органічних речовин, зменшується вміст хлорофілу в рослинах, що призводить до захворювання їх на хлороз. Зовнішні ознаки нестачі марганцю – сіра плямистість листків у злаків; хлороз у зернобобових, цукрових буряків, тютюну; пожовтіння країв листків та засихання молодих гілок у плодово-ягідних культур.

За нестачі міді потерпають верхні частини рослин: з`являється легкий хлороз листків, але їх жилки залишаються зеленими, самі листки стають в`ялими, ріст рослин сповільнюється. У бобових культур спостерігається зів`ялість, засихання і передчасне обпадання листків. Зовнішні ознаки нестачі міді у злакових виявляються в побілінні кінчиків листків, які скручуються і підсихають, поганому розвиткові репродуктивних органів (наприклад, колоски, часто бувають повністю порожні).

При нестачі азоту спостерігається побуріння листків,всихання,втрачається зелений колір листків,бо порушується утворення хлорофілу.

Нестача фосфору – на кукурудзі з*являються червоні плями,на буряках – концентровані кола червоного кольору,на картоплі і огірках темні плями.

Нестача калію- спостерігається всихання верхівок листків і зявляються червоні плями.

Також визначити потребу рослин в елементах мінерального живлення можна, зробивши хімічних аналіз грунту.

 

 

 

 

 

 


01.04.2015; 23:41
хиты: 190
рейтинг:0
Естественные науки
науки о жизни
ботаника
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь