пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

18. Практичне значення генетики для сільського господарства,біохімічної промисловості,медицини ,педагогіки.

Генетика є теоретичною основою селекції і через неї має безпосередній вихід у практику сільського господарства ,шляхом створення нових сортів  рослин,порід тварин і штамів мікроорганізмів.

Біотехнологія, яка включає промислову мікробіологію, базується на використанні знань і методів біохіміїмікробіологіїгенетики і хімічної технології, що дає змогу діставати користь у технологічних процесах із властивостей мікроорганізмів та клітинних культур. Сучасні біотехнологічні процеси базуються на методах рекомбінантних ДНК, а також на використанні іммобілізованих ферментів, клітин і клітинних органел.

Для  медицини. Велике число хвороб має спадкову природу. Профілактика і лікування їх вимагають знання генетики . Неспадкові хвороби протікають неоднаково , а їх лікування проводиться в залежності від генетичної конституції людини , чого не може не враховувати лікар. Багато вроджених аномалій виникають внаслідок впливу несприятливих умов середовища. Знання біологічних закономірностей необхідно для науково обгрунтованого ставлення до природи , охорони та використання її ресурсів , в тому числі з метою лікування та профілактики захворювань. Як вже говорилося, причиною багатьох хвороб людини є живі організми , тому для розуміння патогенезу ( механізму виникнення і розвитку хвороби) і закономірностей епідемічного процесу (тобто поширення заразних хвороб) необхідно вивчення хвороботворних організмів .

Генетика і біологія розвитку можуть запропонувати досить потужний резерв для перебудови сучасної педагогіки - якусь нову область знань, яку ми назвемо педагогічної генетикою. Це новий напрямок засноване на двох фундаментальних явищах - невичерпної спадкової гетерогенності людства і імпресінг. На цих теоретичних засадах педагогічної генетиці може і повинна вирости нова педагогіка, здатна дозволити ту кризу, перед яким опинилася не тільки наша країна, а й усе людство.

 

 

 


14.12.2014; 17:51
хиты: 1092
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
науки о здоровье
медицинские науки
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь