пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

50.Родина Букові.

Букові (Fagaceae) — родина однодомних рослин, що включає близько 800 видів дерев, рідше кущів, розбитих на 9 родів(згідно із системою класифікації APG II). Найвідомішими родами цих рослин є дубкаштан і бук.

Родина букових містить 8-9 родів більше 900 видів, поширених у помірних, субтропічних і тропічних областях обох півкуль, за винятком більшої частини Південної Америки та тропічної і Південної Африки. Більшість видів родини — листопадні або вічнозелені дерева, часто значної висоти, і лише деякі — чагарники і навіть чагарники, які не перевищують 30 - 40 см. Листки чергові або дуже рідко кільчасті, перистонерівні, з лінійними прилистками, що зазвичай рано опадають. Членики судин зі ступінчатою, зі ступінчатою і простою або частіше тільки з простою перфорацією. Квітки дрібні, однодомні, в верхоквіткових суцвіттях різного типу — колосоподібні, сережкоподібні, гроноподібні або кулясті, рідше поодинокі. Плюскаутворена видозміненими кінцевими стерильними гілками суцвіття. Вона зазвичай забезпечена придатками різноманітної форми — лусочками, шипами, горбками, щетинками, гомологічними приквітками. Число лопатей плюску зазвичай залежить від числа квіток у діхазіі.

Квітки букових часто бувають з рудиментами органів іншої статі. Чашолистків зазвичай 6, рідше менше (до 2) або більше (до 8), чашоподібні, більш-менш зрощених. Тичинок здебільшого 6-12, з тонкими, вільними нитками, що перевищують чашечку; пильовики інтрорзние, прикріплені до тичинкової нитки у середини або в підстави. Пилкові зерна трьохборонові або трьохборонові -порові. Гінецей з 3 (2-9) плодолистків; зав'язь 3 (2-9)-гніздова з двома висячими насіннєвими зачатками в кожному гнізді, з яких розвивається тільки один. Стовпчики вільні або зрослися в колонку, іноді редуковані до коронки.

Плід — односім'яний горіх з твердим околоплодником, укладений повністю або частково в дерев'яніючому плюску.


хиты: 213
рейтинг:0
Естественные науки
науки о земле
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь