пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

спільну

інформацію. Відноситися до тестування потрібно дуже обережно, не можна узагальнювати. Тест дає вимірювання тільки одній якоїсь сторони в даний момент часу. Але все міняється, психіки людини дуже пластична.

Експеримент. Основний метод для отримання нових психологічних фактів. Основна відмінність і гідність експерименту в тому, що дослідник може за бажанням викликати якийсь психічний процес або властивість, прослідкувати залежність психічного явища від зовнішніх умов. Проте експеримент може бути застосований не у всякому дослідницькому завданні. Класифікується експеримент на два види: природний і лабораторний. Природний організовується і проводиться в звичайних життєвих умовах, де експериментатор практично не втручається в хід подій, що відбуваються, фіксуючи їх в тому вигляді, в якому вони розгортаються самі по собі. Лабораторний експеримент припускає створення деякої штучної ситуації, в якій властивість, що вивчається, можна краще всього вивчити. Цей вид експерименту виграє в точності результатів, але поступається в ступені відповідностями життю.

Моделювання. Як метод моделювання застосовується у тому випадку, коли дослідження явища іншими методами утруднене або неможливе через складність або труднодоступности. Модель повинна повторювати основні параметри і передбачувані властивості феномену, що вивчається. Класифікуються на: математичне, логічне, технічне, кібернетичне.


хиты: 184
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь