пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

шевченківські місця

82. Шевченківські місця на Україні.

Моги́ла Тара́са Шевче́нка — поховання визначного українського поета Тараса Шевченка в місті Канів (Черкаська область) на Чернечій горі, над яким з 1939 року височіє бронзовий пам'ятник роботи скульптора Матвія Манізера.

Звенигородщину до Державний історико-культурного заповідника "Батьківщина Тараса Шевченка". Тут,  у с.Моринцях,  в 1814 році народився син українського народу – Тарас Шевченко. Екскурсія по музею під відкритим небом з оглядом хати Якима Бойка, діда Тараса Шевченка по матері, де минули перші півтора року життя Тараса, експозиції  з українськими вишиванками та виробами з дерева, пам"ятник матері Тараса. Переїзд до с.Шевченково, де пройшло дитинство малого Тараса. Відвідання літературно-меморіального музею  Великого Кобзаря, могили матері та батька, хати  дяка (1782 р.), в якого навчався грамоті Тарас. Переїзд до с.Будище, де Тарас підлітком козачкував у пана Енгельгарда. Зберігся маєток поміщика, де нині оформлена музейна кімната, та прекрасний парк .

м. Канів на могилу  Великого Кобзаря – Тараса Шевченка.

Чернечу гору до могили Т.Шевченка. Біля могили Тараса Шевченка на честь 150-річчя від дня народження поета нащадки висадили парк. Відвідування музея "Тарасова світлиця" – першого музею Т.Шевченка в Україні.   *Екскурсія до літературно-меморіального музею Т.Г.Шевченка, де зібрано тисячі експонатів, що розповідають про життєвий і творчий шлях  поборника свободи та гуманізму.Відвідування  музею  народного декоративногомистецтва, який розміщено в приміщенні архітектури 18 ст.  


хиты: 108
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь