пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

4.Будова, принцип дії, вогнегасник ефект та межі застосування вогнегасника порошкового.

Пінний вогнегасник ОХП-10 є на всіх підприємствах харчової промисловості, а також широко застосовується на будівництвах, складах, у побутових будівлях та інших об’єктах. Пінний вогнегасник ОХП-10 скл із сталевого корпусу, всередині якого міститься поліетиленовий стакан, закритий гумовим клапаном. Пружина вогнегасника забезпечує надійне прилягання клапана до сідла стакана в неробочому стані вогнегасника. Корпус вогнегасника заповнений водним розчином бікарбонату натрію, а поліетиленовий стакан - водним розчином сірчанокислого алюмінію. Верхня частина корпусу вогнегасника закривається кришкою.

Щоб провести вогнегасник в дію, треба повернути рукоятку, з’єднану з клапаном за допомогою штока, навколо її осі на 180 градусів. При повертанні ексцентрикової основи рукоятки клапан піднімається і відкриває вихід із стакана. Потім вогнегасник перевертають догори дном. При цьому кислотна частина змішується з лужною. Діоксид вуглецю, що виділяється під час реакції, ств значний тиск всередині корпусу вогнегасника та викидає через отвір струмінь хімічної піни на відстань 6…8 м протягом -60 с.  Вогнегасник розрахований для гасіння пожежі на ділянці площею – 1 м2. Вогнегасна дія піни: при покритті нею поверхні речовини, що горить, припиняється доступ горючих газів та пари в зони горіння, ізолюється речовина, що горить, від кисню повітря та охолоджується найбільш нагрітий поверхневий шар речовини, що горить.

Порошкові вогнегасники застосовується для гасіння лужних металів, двигунів внутрішнього згоряння, електроустановок. Для викиду порошкового заряду через конічну або циліндричну насадку у вогнегаснику є балачок із стисненням повітрям або зрідженим двоокисом вуглецю. Для запобігання зволоженню та змочуванню сухого порошку у вогнегасниках насадку герметично закривають спеціальною пробкою


хиты: 313
рейтинг:+1
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь