пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

летняя сессия:
» Psyhology

36. Дайте короткий опис найпростіших емоцій.

Основні емоції 
До числа основних емоцій, загальних у людини і вищих ссавців, відносяться:  

Інтере́сцікавість — емоційний вияв пізнавальних потреб людини, дуже важливий для формування різноманітних навиків і інтелекту. Інтерес — єдина мотивація, що здатна зробити роботу приємним зайняттям протягом великого відрізку часу. Він повністю необхідний для творчості.

Людина почуває інтерес до того, що нове чи відмінне від раніш побаченого чи почутого, але він активізується також при усвідомленні нових можливостей. Зміна середовища чи відкриті нові можливості можуть бути пов'язані з чимось, що знаходиться всередині людини, або виникає в середині людини, дякуючи уяві, пам'яті і мисленню.

Інтерес активується і підтримується змінами і новизною. Він грає важливу роль в довгому збереженні стосунків між людьми. Подружні пари, які продовжують цікавити один одного як особистості, довгі роки живуть разом і отримують задоволення від постійного спілкування між собою.


 Задоволення - позитивно забарвлена ​​емоція, супроводжуюча задоволення однієї або кількох потреб. Антонімом задоволення є страждання і біль. Поняття задоволення в філософії Епікура ототожнена з щастям. Надалі така позиція отримала найменування гедонізм. Стоїки, навпаки, вважали задоволення пристрастю, що викликає залежність і звичку. Зараз під задоволенням увазі контрольовані певною ділянкою головного мозку [1] тактильні відчуття, що створюють позитивний емоційний фон. 
 

Надія - позитивно забарвлена ​​емоція, пов'язана з очікуванням задоволення потреби, а також філософський, релігійний і культурний концепт, пов'язаний з осмисленням стану людини, що відчуває цю емоцію.

 Радість - одна з основних позитивних емоцій людини, внутрішнє відчуття задоволення, задоволення і щастя. Є позитивною внутрішньою мотивацією людини. Радість вважається протилежній смутку [1], печалі.

Радість може відділятися від задоволення і задоволення і навіть протиставлятися їм. Радість, як більш «високе» почуття, в протиставленні «душа» - «тіло» зв'язується з душею, а задоволення, як усього лише «відчуття, реакція» - з тілом [2]. Існує радість від споглядання, радість від руху, радість від смутку, радість спілкування, радість пізнання, радість краси, радість життя, і іноді пов'язують з останньої безпричинна радість.

Гордість - позитивно забарвлена ​​емоція, [1] що відображає позитивну самооцінку - наявність самоповаги, почуття власної гідності, власної цінності. У переносному сенсі «гордістю» може називатися причина такої самооцінки (наприклад, «цей студент - гордість всього інституту»).

Розпач - негативна астенічна емоція, пов'язана з відчуттям суб'єктом неможливості задовольнити будь-яку потребу.

Відчай може призвести до депресії або є одним із симптомів депресії.

Подив - когнітивна емоція, що виникає при виникненні несподіваної ситуації. Адекватна реакція на відхилення від норми.

Якщо несподівана ситуація виявиться небезпечною, то здивування переходить у страх.

Якщо несподівана ситуація виявиться безпечною, то здивування переходить у інтерес.

Якщо несподівана ситуація виявиться приємною, то здивування переходить в радість.


06.05.2014; 21:00
хиты: 679
рейтинг:0
Общественные науки
психология
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь