пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

летняя сессия:
» Psyhology

Перерахуйте основні особливості емоційних станів людини. ( ответ на вопрос или 1 часть или 2 часть я немного не могу понять, выбирайте;)

1 Емоційні властивості

Найбільш загальними емоційними властивостями особистості є: сентиментальність, пристрасність, афективність, стресогенність.

Сентиментальність

Сентиментальним людям властива велика емоційна вразливість і чутливість. Будь-яка незначна подія або явище викликає у них гаму переживань, які визначають їх ставлення до навколишнього світу і до самого себе. Їх емоції замкнуті на своїй власній особистості і не викликають активної діяльності та поведінки.

Пристрасність

Пристрасні суб'єкти характеризуються сильними і глибокими переживаннями, кипучою енергією, безроздільною відданістю до об'єкта своєї пристрасті.

Афективність

Афективні особистості схильні до сильних і бурхливих емоційних переживань. Часто втрачають контроль над собою, ведуть себе безвідповідально і істерично. Афективність властива найчастіше невихованим і розпущеним людям, які не звикли стримувати себе і управляти своїми діями.

Стресогенність

Стресогенні натури піддаються засмученому емоційному стану навіть при наявності незначної екстремальної ситуації. Вони втрачають самовладання і здатність правильно реагувати на стресові впливи, під впливом яких вони часто стають пасивними і бездіяльними.

На основі вищих почуттів, пов'язаних з духовним світом людини, можуть проявлятися такі емоційні якості особистості як сором'язливість, совісність, відповідальність, довірливість, милосердя, доброзичливість, захопленість, тривожність, допитливість і т.п.

Властивості емоцій і почуттів 
1. Можливість перенесення, узагальненість. Почуття, вироблені до одного об'єкта, переносяться в певній мірі на весь клас подібних об'єктів. 
2. Прітупляемость. Під вплив довготривалих подразників почуття перестають бути яскравими (будь-яка пісня набридає, якщо її постійно чуєш, часто повторювана жарт вже не викликає сміх). Притуплення схильні як позитивні, так і негативні почуття. Притуплення негативних почуттів небезпечно, оскільки негативні почуття сигналізують про несприятливій обстановці, спонукаючи людину до змін. 
3. Взаємодія. Різні почуття, що виникають при дії різноманітних подразників, впливають один на одного. Наприклад, почуття досади від неетичного вчинку однієї особи посилюється, якщо воно протиставляється шляхетного вчинку іншої особи в тій же ситуації. Відбувається контраст почуттів. 
4. Підсумовування. Почуття, систематично викликаються тим чи іншим об'єктом, накопичуються, сумуються. Так, в результаті підсумовування, може зміцнюватися любов, повагу до людини або, навпаки, ненависть, яка може призвести до афекту. 

5. Заміщення. Невдача в одній сфері може компенсуватися успіхом в іншій. 
6. Переключення. Емоції, не задоволені у відношенні одного об'єкта, можуть переноситися на інші об'єкти. 


23.03.2015; 16:00
хиты: 699
рейтинг:0
Общественные науки
психология
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь