пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

32)Принципи кредитування та їх характеристика

Банківське кредитування здійснюється за такими принципами: строковість, повернення, цільовий характер, платність кредиту, забезпеченість.

Строковість кредиту означає, що позики видаються на певний строк, по закінченні якого вони повинні бути повернені.

Повернення кредиту означає, що отримані залучені кошти повинні бути повернені через певний час.

Цільовий характер використання передбачає вкладення позичкових коштів на конкретні цілі, передбачені кредитним договором. Забороняється надання кредитів на покриття збитків господарської діяльності позичальника і формування та збільшення статутного фонду комерційних банків та інших господарських товариств.

Платність кредиту полягає в тому, що кредити банк видає за певну плату, яка називається процентом. Розмір процента встановлюється з таким розрахунком, щоб сума отриманих від позичальника відсотків покривала витрати банку по залученню коштів, необхідних для даного кредиту, витрат на ведення банківської справи і забезпечувала одержання певного доходу

Принцип забезпеченості кредиту означає наявність у банку права для захисту своїх інтересів, недопущення збитків від неповернення боргу через неплатоспроможність позичальника.

Також виділяють принцип матеріальної зацікавленості ( позичальник повинен мати власний внесок у кредитує мий проект) та диференційований підхід до кредитування ( для кожного клієнта розроблені свої умови кредитування).

33)Світовий ринок позичкових капіталів та основні міжнародні фінансово-кредитні установи

Світовий ринок позичкових капіталів—система відносин щодо акумуляції і перерозподілу позичкового капіталу між країнами через сукупність попиту і пропозиції на позичковий капітал позичальниками і кредиторами різних країн.

Суб'єкти світового ринку позичкових капіталів:

1. Професійні посередники: транснаціональні банки; фінансові компанії; фондові біржі; кредитно-фінансові установи.
2. Позичальники і кредитори: офіційні інвестори (центральні банки, державні установи, міжнародні організації);  приватні фірми, банки;  страхові компанії;  пенсійні фонди;  транснаціональні компанії (ТНК).

Світовий ринок позичкового капіталу має досить складну структуру. У цій структурі, виходячи з особливостей об'єкта, тобто конкретного фінансового ресурсу, можна виділити:

1.Світовий кредитний ринок:

Грошовий ринок, ринок капіталів .


06.01.2017; 01:24
хиты: 97
рейтинг:0
Общественные науки
экономика
денежные отношения
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь