пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

40.Механізм формування доходів від операційної діяльності та його особливості в різних сферах економічної діяльності.

Доходи від операційної діяльності – це доходи (виручка) від реалізації продукції та інші операційні доходи. Дохід (виручка) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) – це загальний дохід, виручка від реалізації продукції без врахування наданих знижок, повернення проданих товарів та непрямих податків. Інші операційні доходи включають всі доходи від операційної діяльності, крім доходу від реалізації продукції. До них, зокрема, відносять: доходи від реалізації іноземної валюти; доходи від продажу оборотних активів (крім фінансових інвестицій); доходи, одержані від операційної оренди активів; доходи від операційної курсової різниці за операціями в іноземній валюті; суми одержаних штрафів, пені, неустойок та інших санкцій за порушення господарських договорів; доходи від списання кредиторської заборгованості; відшкодування раніше списаних активів (надходження боргів, списаних як безнадійні); суми одержаних грантів та субсидій; інші доходи. Відповідно до стандартів бухгалтерського обліку механізм розрахунку фінансового результату від операційної діяльності підприємства (П(С)БО3) має наступний вигляд:

№ пор.

Стаття

Мат. знак

1.

Дохід (виручка) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) (010)

 

2.

Непрямі податки (податок на додану вартість, акцизний збір) ті інші вирахування з доходу (надані знижки та повернення покупцям товару)(015,020,030)

-

3.

Чистий дохід (виручка) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) (035)

=

4.

Собівартість реалізованої продукції (товарів, робіт, послуг) (040)

-

5.

Валовий прибуток (збиток) (050)

=

6.

Інші операційні доходи (060)

+

7.

Адміністративні витрати, витрати на збут, ін. операційні витрати (070,080,090)

-

8.

Фінансовий результат від операційної діяльності (100)

=

 

На формування доходу підприємства впливають: результати, тобто ефективність його фінансово-господарської діяльності, сфера діяльності, галузь господарства та установлені законодавством умови обліку фінансових результатів.


06.01.2017; 00:54
хиты: 106
рейтинг:0
Общественные науки
экономика
предпринимательская экономика
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь