пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

16Визначте причини появи категорії товарів під назвою «кітч»

термін для означення низькоякісної речі масової культури, сучасного псевдомистецтва, творів, яким бракує смаку.
Вирішальними стають талановита обдарованість майстра, сплав освіти, традицій, творчого розвитку і наявність смаку у автора.

Кітч-інтер'єр

Поняття «кітч-інтер'єр» з'явилося відносно недавно і означає воно новомодну категорію інтер'єрів. Основний стильовий ідеєю кітчу є насмішка над історією і художніми традиціями, смаками і стилями. Це свого роду нігілізм в архітектурі, який заперечує всі її попередні досягнення. Коли відверта несмак стає принципом вибору, а б'є в очі несочетаемость квітів і предметів інтер'єру - його основною відмінною рисою. Наприклад, позолочена ліпнина по карнизу, на яскраво-синій стелі - великі блискучі зірки, біля стін симетрично стоять діжки з пальмами, а підлога викладена керамічною плиткою з східними мотивами.

Речі в стилі кітч входять в моду, коли старі зразки хорошого тону приїдаються і викликають тугу, а нова естетика ще не сформувалася. Історично це зазвичай збігається з якимись кризами: соціальними чи економічними, коли обстановка стає нестабільною, а суспільство чекає змін. І тому мода на речі в такому стилі досить короткочасна.

Але завжди існує певна кількість людей, у характері яких присутній якийсь нігілізм від природи, їм подобається ставити оточуючих в подив, спростовувати авторитети. Такі люди в будь-яку епоху, м'яко кажучи, оригінально одягаються і настільки ж оригінально обставляють своє житло. Так що кітч як стиль присутній постійно.

Як правило, кітч народжується від надмірного багатства і перенасиченості або, навпаки, від кричущою, що кидає виклик бідності. Але в кожному разі - це прагнення епатувати, таким чином проявивши свою неординарність.

Кітч від багатства народжується ще і як реакція архітекторів на необхідність слідувати смакам деяких замовників, що мають специфічне уявлення про стиль і красу. Коли всі спроби професіонала-дизайнера переконати такого замовника в ризикованості втілення в життя його побажань розбиваються об тверду впевненість того у своїй правоті і власному винятковому смаку.


25.01.2017; 19:10
хиты: 124
рейтинг:0
Гуманитарные науки
архитектура; дизайн; искусство
графический дизайн
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь