пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

4Проаналізуйте вплив законів композиції на створення форми об*єкту

Особливо багато закономірностей, пов'язаних з пропорціями. Відомо, яке значення для гармонії форми має певна система розмірних відносин, покладена в основу дизайнерського об'єкту. Випадкові розмірні відносини в структурі форми призводять до порушення гармонії. Порушення закономірностей метричного повтору, а особливо ритму, іноді настільки сильно позначаються на формі, що візуально повністю деформують предмет. Не можна дати готових рекомендацій, як зробити ту чи іншу дизайн-форму художньою. Кожен окремий випадок вимагає свого конкретного підходу, що залежить від цілого ряду умов вирішення. Однак, існують певні принципи і об'єктивні закономірності, які є загальними для самих різних областей творчості.
Аналізуючи композицію правильно сконструйованого виробу, що володіє настільки ж досконалою, як і його конструкція формою, ми помічаємо, що вона наділена багатьма якостями: пропорційністю, співмасштабністю з людиною, метрично або ритмічно розташованими елементами форми, зручністю у експлуатації і одночасно виразністю; ця форма має своєрідну пластику, індивідуальний характер. Нарешті, вдало знайдений і образ виробу. Як же все це досягти?
Пропорції. Ще за давніх часів було помічено, що вільне співвідношення величин елементів будинку викликає почуття невдоволеності, обтяжує недосконалістю. І навпаки, коли всі частини твору правильно співвідносяться між собою і в цілому з твором, він виглядає гармонійно завершеним.


25.01.2017; 19:10
хиты: 108
рейтинг:0
Гуманитарные науки
архитектура; дизайн; искусство
графический дизайн
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь